Systematic opnår rød tråd i flersproglig kommunikation med WordPilots

Jo mere international og succesfuld en virksomhed er, jo større en opgave bliver det at holde fast i den røde tråd i kommunikationen på flere sprog. Den århusianske it-virksomhed Systematic er et godt eksempel på, hvad man kan vinde ved at udlicitere sprogarbejdet til fagfolk: høj og ensartet kvalitet, frigjorte ressourcer internt – og økonomiske fordele.

Siden grundlæggelsen i 1985 er den århusianske it-virksomhed Systematic støt vokset til at være Danmarks største privatejede softwarevirksomhed med mere end 1.000 ansatte. Systematic leverer pålidelige og brugervenlige it-løsninger og produkter, som hjælper brugere inden for bl.a. forsvar, politi og sundhedsvæsen med at træffe vigtige beslutninger på et kvalificeret grundlag.

Virksomheden er opdelt i seks kerneforretningsområder og har afdelinger i 11 lande. Dermed er det en stor opgave at sørge for ensartet kommunikation, når f.eks. software, pressemeddelelser og udbudsmateriale inden for de forskellige områder skal oversættes og bruges på flere sprog. I tråd med virksomhedens filosofi om at gøre komplicerede ting enkle valgte Systematic i 2017 at indgå en samarbejdsaftale med WordPilots, så Systematics sprogopgaver fremover bliver løst eksternt.

Konsekvent sproghåndtering på tværs af forretningsområder

WordPilots oversætter materiale som webindhold, pressemeddelelser, software, udbudsmateriale, jobopslag og undertekster til præsentationer for Systematic. Teksterne oversættes fra engelsk og dansk til en lang række sprog og WordPilots benytter det samme team af professionelle oversættere hver gang.

WordPilots har udarbejdet ordlister over nøgleterminologi på hvert enkelt sprog og for hvert enkelt forretningsområde. Oversætterne benytter oversættelseshukommelser, der muliggør genbrug af tidligere oversættelser for Systematic, og WordPilots har endvidere udarbejdet en style guide, som beskriver virksomhedens sprogtone og præferencer på de forskellige sprog. Det giver oversætterne de bedst mulige forudsætninger for at levere korrekte og konsekvente oversættelser hver eneste gang, og WordPilots bruger desuden det store overblik over den foretrukne terminologi på alle sprog og forretningsområder til at udføre sprogrevision af oversatte tekster fra Systematics egne afdelinger.

Hurtig og professionel service og levering til tiden

Ved at udlicitere alt sprogarbejde til én leverandør frigør Systematic betydelige ressourcer internt. Virksomheden har én kontaktperson hos WordPilots, som varetager alle sproglige projekter for de forskellige forretningsområder og på alle sprog. Det sparer tid og frigør interne ressourcer til andre opgaver – ikke mindst fordi WordPilots altid leverer til tiden. “Vi oplever hurtig og professionel service, uanset hvilken type opgave vi giver dem, og vores deadlines bliver altid mødt,” siger Maia Lindstrøm Sejersen, PR & Communication Manager hos Systematic.

WordPilots’ kompetente oversætterteam sikrer en konsekvent høj og ensartet kvalitet i oversættelserne til alle sprog. Oversættelseshukommelserne udbygges år efter år, hvilket betyder mere genbrug og dermed lavere priser for Systematic. Det betyder også, at oversætterne oftere kan støtte sig til tidligere oversættelser og lettere kan følge sprogtonen. Samarbejdsaftalen fra 2017 betyder, at Systematic opnår en økonomisk fordel og lettere kan indregne sprogopgaver i virksomhedens budgetter. Den væsentligste fordel for Systematic er dog, at WordPilots hjælper med at opnå en rød tråd i kommunikation og terminologi på tværs af opgaver, afdelinger, sprog og forretningsområder. Samarbejdet forløber effektivt og gnidningsfrit, og Systematic oplever en udpræget lydhørhed fra WordPilots’ side. “WordPilots lytter til vores behov og søger hele tiden at tilpasse sig vores ønsker,” slutter Maia Lindstrøm Sejersen.

Systematic

 

Få et uforpligtende tilbud

Få ugentlige sprogtip direkte i din indbakke!

Tak. Vi har modtaget din henvendelse.

Mød vores co-piloter

Kompetenceskema