Interview med WordPilots’ marketingpraktikant

I efteråret er Natalie uddannelsespraktikant hos WordPilots frem til udgangen af december. Som en del af praktikken varetager hun forskellige opgaver heriblandt opdatering af vores hjemmeside, marketingtekster på diverse platforme samt andre kommunikationsopgaver. Vi har lavet et kort interview, som fortæller lidt om Natalie, hvad hun laver og har lært hos os indtil videre!

Hvad består dine opgaver af?

Jeg står med mange forskellige ting, men hovedsageligt arbejder jeg med marketing. Mit arbejde består af at implementere WordPilots’ kommunikationsstrategi i vores markedsføring og på den måde skabe øget opmærksomhed omkring WordPilots som brand samt den værdi, virksomhedens serviceydelser, skaber hos kunderne. I mit arbejde får jeg mulighed for at kigge på alt fra analyse af brandidentitet, platformsafhængige formidlingsformer og kundekontakt, og så har jeg også været med til forskellige events og møder, som har givet mig mulighed for at opleve andre dele af arbejdslivet i en mindre virksomhed.

Jeg laver derudover content, som giver mig mulighed for at skrive sjove, korte og interessante nyheder om forskellige elementer i sprogbranchen. Derudover er jeg med til at vedligeholde og idégenere omkring vores ugentlige sprogtips, som bliver delt på Facebook, på vores hjemmeside og i et separat nyhedsbrev, man kan abonnere på. Der er derudover også mulighed for at få en større forståelse for kampagner, SEO og anvendelsen af kundeundersøgelse til at skabe en sammenhæng mellem kommunikation og marketing. Hos WordPilots får jeg stor frihed til at komme med idéer, samtidig med at jeg bliver udfordret med nye opgaver, som jeg ikke har prøvet før.


Hvordan bruger du din uddannelse i din praktik?

Jeg blev færdig med min bachelor i dansk på KU i 2022, hvor jeg har beskæftiget mig med alt fra sprog og kontekst til litteratur og medier. Jeg er på nuværende tidspunkt i gang med et praktiksemester på min kandidatuddannelse i film- og medievidenskab, hvilket er sidste skridt, inden jeg begynder på mit speciale.
Det sproglige, analytiske og medievidenskabelige har givet mig mulighed for at få et godt overblik over, hvordan man behandler data, undersøger forskellige medier (heriblandt sociale medier) og holder sig opdateret på trends. Der er derudover også mulighed for, at jeg kan bruge lidt tid på mit skriftlige praktikprojekt, som er en del af praktikforløbet. Det er en stor hjælp, at jeg i det daglige sidder sammen med forskellige kolleger, som altid er klar til at besvare mine spørgsmål eller hjælpe med et interview, kommentarer eller noget helt tredje.

Hvad siger fremtiden?

Selvom man er i praktik og lærer masser af nyt, så er der stadig et semester i vente, som byder på den afsluttende opgave, specialet. Derfor er jeg på nuværende tidspunkt allerede ved at forberede mig på, hvad det skal omhandle. Derudover forventer jeg, at de mange research-metoder og praksisser, som har været en del af mit forløb hos WordPilots, vil hjælpe mig, når jeg skal skrive min opgave. Og så regner jeg da også med, at jeg kommer til at bruge nogle timer om ugen med mine gode kolleger til næste år, for der er jo stadig marketingtekster, der skal skrives sideløbende med mit speciale.

Jeg vil gerne anbefale alle, der har muligheden, at søge en praktikplads hos en mindre virksomhed. Det er så rart at have et fast hold af dedikerede personer, som brænder for det, de laver. Derudover er der også gode muligheder for at bidrage med input, få lov at prøve mange forskellige arbejdsopgaver samt skabe gode relationer og være med til at skabe rigtig gode byggesten til en kommende karriere på arbejdsmarkedet.

Få et uforpligtende tilbud

Tak. Vi har modtaget din henvendelse.

Mød vores co-piloter

Kompetenceskema