Samarbejde og kommunikation i oversætterbranchen: Styrken i det fælles sprog!

Oversætterbranchen spiller en afgørende rolle i den globale forretningsverden, hvor virksomheder konstant stræber efter at nå nye markeder og målgrupper.
I denne artikel ser vi nærmere på, hvordan oversætterbranchen fungerer ved blandt andet at sætte fokus på de vigtige underleverandører og betydningen af en skarp projektledelse, en god kulturforståelse og stærke sproglige kompetencer.

Underleverandører i oversætterbranchen:

Definition og rolle:
WordPilots samarbejder med underleverandører om at sikre kunderne den rette sprogløsning. Underleverandørerne kan være både danske og udenlandske oversættere, tekstforfattere, korrekturlæsere og tolke, som bidrager med de relevante færdigheder, når det kommer til at løse opgaver for forskellige kunder med forskellige sproglige behov.

Samarbejde og koordination: Samarbejdet med disse underleverandører er en afgørende faktor for at sikre, at vi er et stærkt kommunikationsbureau.
Der er et naturligt flow, hvor de enkelte sprogopgaver matches med de enkelte underleverandører på baggrund af deres kompetencer og erfaring. Samarbejdet er baseret på en tæt dialog, hvor den grundige forventningsafstemning med kunden og alle relevante informationer videreformidles. Dermed skabes der grobund for et stærkt samarbejde, hvor resultaterne bidrager til at sikre den enkelte kunde den rette løsning.

Projektledelsen i oversætterbranchen:

Rollen som projektleder: Projektlederen er kundens kontaktperson og det naturlige bindeled mellem kunden og underleverandørerne.
I vores artikel om projektledere https://wordpilots.dk/projektlederens-rolle-i-et-oversaetterfirma/ er projektlederens opgaver og funktion som kundens sproglige sparringspartner yderligere forklaret. “Deres evne til at organisere, styre og lede projekter skaber værdi for både kunderne og de professionelle underleverandører.”

Koordinering og kommunikation:
Det er som nævnt projektlederens job at være bindeled mellem underleverandørerne og kunderne. Projektlederen sikrer, at alle forstår kravene og forventningerne til samt målene for en god sproglig løsning. Samtidig formidler projektlederen de eventuelle afklarende spørgsmål eller den feedback, sprogmedarbejderen måtte have i forhold til teksten. I denne proces skærpes indholdet, og eventuelle fejl i udgangsteksten kan blive rettet på baggrund af underleverandørens årvågenhed og sans for detaljen.
Det er i koordineringen og kommunikationsprocessen, at der skabes en stærk forståelse og afgørende troværdighed parterne imellem. Dette er afgørende for en god relation og et langvarigt samarbejde.

Sproglige kompetencer og kvalitet:

Kvalitetssikring: Der skal garanteres en stærk professionalisme og rettidig levering, når det kommer til sprogvirksomheder. Det er derfor vigtigt, at der skabes bevidsthed om, hvad vi kan tilbyde, og hvordan et forløb og et fremadrettet samarbejde fungerer. Derfor er troværdighed, åbenhed og engagement tre af de vigtigste faktorer, når det kommer til Wordpilots’ rolle som en professionel leverandør af sproglige ydelser. 

De sprogligt stærke medarbejdere:
Det er vigtigt at have sprogligt stærke medarbejdere i form af professionelle underleverandører, som navigerer i deres egen kultur på deres eget sprog. Det giver os mulighed for at levere stærke sproglige løsninger, der fungerer på det marked, de er tiltænkt.

I oversætterbranchen er samarbejde, kommunikation og sproglige kompetencer nøglen til succes.
Underleverandører, projektledere og interne medarbejdere spiller alle en afgørende rolle, når der skal leveres kvalitetsløsninger til kunder rundt om i verden. Dette fællesskab af sproglige eksperter er hjertet i en branche, der forbinder mennesker og kulturer og letter global kommunikation. Når alt kommer til alt, handler mennesker med mennesker, og det er derfor vigtigt altid at have målgruppen for øje, når en tekst, skal finpudses.

Hos WordPilots er vi altid klar til at finde en løsning, der passer lige netop til dig. Tag derfor fat i en af vores projektledere, så de kan hjælpe med at lande din opgave sikkert og til tiden.

Shrey Lalakiya for Unsplash

Få et uforpligtende tilbud

Tak. Vi har modtaget din henvendelse.

Mød vores co-piloter

Kompetenceskema